Verlijmen van Gevelmetselwerk

2922
Gepubliceerd op 21 juni 2016 door Tom Bild

Het verlijmen van gevelstenen hoeft niet moeilijk te zijn. Wil je weten hoe je dit moet doen en hoe het resultaat er uitziet, bekijk dan vlug deze video.

Hoe ga je te werk?

Verlijmen gebeurt met speciale lijm, die je kant & klaar kunt kopen in zakken. Aan deze lijm moet je enkel nog water toevoegen. Voor het verlijmen breng je 2 rupsen aan op de reeds geplaatste gevelstenen. De eerste keer is het een beetje zoeken hoeveel druk je moet uitoefenen op de spuitzak, maar dit is iets wat je zeer snel onder de knie krijgt. Lode van Wienerberger heeft het even voorgedaan, en daarna ben ik zelf aan de slag gegaan. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je de voorste lijmrups niet te veel naar voor plaatst. Op die manier kun je een terug liggende voeg creëren. Vlei te steen in de lijm, en druk hem aan tot de bovenkant van de steen gelijk komt met het metserskoord. Hou natuurlijk wel rekening dat je gevelsteen in hetzelfde vlak ligt als de onderliggende lagen.

Standaard wordt bij het verlijmen een voegdikte gebruikt van 5mm. Hou er wel rekening mee dat het finale resultaat niet afhankelijk is van een voeg die een milimeter dunner of dikker is.

Category Tag

Voeg uw commentaar toe