Bewegingsdetector in plaats van een schakelaar

2731
Gepubliceerd op 15 februari 2017 door Tom Bild

Stel, je komt in de berging binnen met je handen vol, en je moet op de knop van de schakelaar duwen… Of je komt de nachthal binnen na een avondje zwaar stappen, en je vindt de schakelaar niet meer terug. Op zo’n momenten denk je toch wel van “Damn, ging dat licht nu maar automatisch aan…”. Wel, steek even vlug zelf je handen uit de mouwen, en vervang die schakelaar door een bewegingsdetector, en zorg er voor dat je nooit meer al je boodschappen uit je handen laat vallen, omdat je op de schakelaar moet duwen.

Hoe vervang je een schakelaar door een bewegingsdetector?

Wel, in deze video kijk ik samenmet de mensen van Legrand hoe we dit moeten aanpakken. Ik ben er van uit gegaan, dat het lichtpunt van op 1 plaats kan bediend worden!

Werken aan elektriciteit kan gevaarlijk zijn, dus zorg er voor dat de schakelaar waar je aan gaat werken spanningsloos is. Dit doe je door de correcte automaat uit te schakelen. Na het uitschakelen van de automaat probeer je best het licht nog even aan te steken. Krijg je geen reactie van de lamp, dan kun je met een gerust gemoed beginnen werken!

  1. Verwijder de oude schakelaar, en koppel de draden los.
  2. Kijk na of de draden nog in orde zijn. Indien niet, knip er een stukje af en ontmantel ze opnieuw.
  3. Sluit de bewegingsdetector aan volgens het bedradingsschema.
  4. Steek de bewegingsmelder in de inbouwdoos
  5. Regel de lichtintensiteit, het detectorveld & de uitschakeltijd af.
  6. Monteer de afdekplaatjes & zet de elektriciteit opnieuw aan.

Loop voorbij de bewegingsmelder en “Let the magic happen.”!

 

Category Tag

Voeg uw commentaar toe