Gevelstenen met dunbedmortel

5727
Gepubliceerd op 11 mei 2016 door Tom Bild

Bij het bouwen of verbouwen van een woning is het uitzicht van de woning belangrijk. Hierbij heb je de keuze tussen verschillende materialen, kleuren en voegdiktes. Bij dunbedmortel gaat men meestal uit van een voegdikte van 4 tot 6mm, al moet je bij stenen die minder strak zijn toch een iets dikkere voeg nemen, bijvoorbeeld 8mm. Ik ging even luisteren bij Wienerberger wat dunbedmortel precies inhoud!

Hoe ga je te werk?

Om te beginnen moet je de mortel mengen. Deze mortel kun je kant & klaar aankopen in de winkel, zodat je niet in de problemen komt door foute mengverhoudingen.  Bij deze mortel moet je enkel nog de juiste hoeveelheid water toe voegen en je bent klaar om te beginnen.  Doe de mortel met behulp van een truweel op muur.  Indien je later niet gaat opvoegen, zorg je er best voor dat de mortel helemaal vooraan ligt. Wil je later toch opvoegen, leg je hem beter iets terugliggend.

Vlei de steen in de mortel en tik hem aan tot hij gelijk ligt met de metserskoord, maar zorg er ook voor dat de gevelsteen in hetzelfde vlak ligt als de onderliggende stenen. In principe kan iedere gevelsteen gebruikt worden voor deze techniek. Afhankelijk van de strakheid of grilligheid van de steen zal er kunnen gewerkt worden met een dunnere of dikkere voeg.

Category Tag

Voeg uw commentaar toe