Zekering uitschakelen

Elektriciteit zelf plaatsen of aanpassen

Vandaag ben ik begonnen met mij te verdiepen in de moeilijke materie van elektriciteit. Een aantal oude schakelaars wil ik vervangen door nieuwe. Het is toch ook wel handig dat wanneer ik de berging binnenkom met mijn handen vol, dat het licht automatisch aangaat. Op de plaats van dat stopcontact zou ik er toch 2 willen hebben. Wanneer ik in mijn tuin aan het werken ben, is een stopcontact toch wel handig… Of misschien zelfs 2, eentje om mijn haagschaar in te steken, en het andere voor mijn radio… Kortom, klusjes genoeg om uit te voeren, alleen is het toch wel een klein beetje de vraag… Hoe begin ik hier aan?

Vandaag ga ik op stap met een aantal mensen van Legrand, en zij gaan mij piekfijn uitleggen hoe ik een aantal zaken moet doen, waar ik rekening mee moet houden, en welke materialen ik nodig heb.  Zo ga ik vandaag leren hoe ik een oud, al dan niet defect, stopcontact kan vervangen door een nieuw, hoe ik een oude enkelpolige schakelaar vervang door een nieuwe, en hoe ik van een enkel stopcontact een dubbel stopcontact kan maken.

Ik ga vandaag ook leren hoe ik een dimmer en een bewegingsdetector in een bestaande installatie kan integreren. Als laatste ga ik ook nog een beetje buiten spelen, zodat ik weet hoe ik buiten een schakelaar en een aantal stopcontacten kan plaatsen. Onze cameraman is ook van de partij, zodat jullie geen seconde hoeven te missen van alles wat ik vandaag ga leren!  Hou deze website in de gaten, want binnen enkele weken zullen de eerste resultaten hier al te zien zijn! Hopelijk kan ik jullie bewijzen dat zelf aan je elektriciteit sleutelen, niet zo moeilijk hoeft te zijn!

Voeg uw commentaar toe