Tom Bild interviewt Annemie Turtelboom

Als sterreporter op batibouw 2016

Batibouw 2016 is begonnen.  We schrijven 25/02/2016, en ik begin mijn eerste volledige dag als reporter. Onmiddellijk een vette kluif, een doop om nooit meer te vergeten.  Acteren of interviewen, het is een groot verschil, zeker als  dan nog eens alles op camera wordt vastgelegd.  Nu ja, ik heb mezelf het label “Sterreporter” aangemeten, dus ik moet hier door. Al doende leert men, dus let’s go for it, de sterreporter op Batibouw 2016!

Het begint al goed, de mensen van de pers mogen de persparking op, maar de mensen van security zijn niet deftig gebriefd, en we mogen niet langs de hoofdingang binnen, maar moeten via hal 12.  Handig, zeker als je weet dat we allemaal zwaar beladen zijn. Maar ok, dat zal het leven van een reporter wel zijn zeker hé…  Aangekomen bij hal 12 staat er toch weer een man van security om al onze spullen te controleren.  YES!!! We zijn binnen op de grootste bouwbeurs van de Benelux!  Of toch niet… Een volgende securityman mag de pers niet binnenlaten, enkel standhouders mogen binnen, maar een sterreporter als Tom Bild, die moet buiten blijven.  Een half uur later, en een gemist persontbijt verder, mogen we dan uiteindelijk naar binnen, in het hol van de leeuw!

Als eerste taak van de dag woon ik, Tom Bild, een persconferentie van Annemie Turtelboom bij, in het kader van 10 jaar EPB. Het is mooi om te zien dat de Vlaming echt wel goed isoleert in zijn nieuwbouwwoning… Moest er nu eenzelfde regelgeving zijn voor renovaties, dan zou de uitstoot in België al direct een pak lager liggen.  De uitstoot via woningen dan toch, want laten we eerlijk zijn: “De uitstoot door de industrie, schepen in de haven van Antwerpen, auto’s, noem maar op.”, ook die zijn oorzaak van het probleem, alleen is het daar precies toch iets moeilijker om aan te pakken.

Officiële opening batibouw 2016

Officiële opening batibouw 2016

De persconferentie is afgelopen, en het is grappig om te zien hoe een meute persmensen als zot achter Annemie aanholt – ik mag ondertussen Annemie zeggen :-). Een interview hier, een interview daar, en dan de grote opening van Batibouw 2016! Ondertussen kijk ik al met knikkende knieën toe hoe Annemie, na ons voldoende tijd te hebben gegeven, het lint doorknipt, en het middelste stukje plechtig aan de organisator geeft…  knikkende knieën, ha ja… Want de eerste & zwaarste uitdaging van de dag komt eraan: het interview met Annemie Turtelboom. Ik moet een aantal brave vragen stellen maar ook één kritische vraag. Ik ben benieuwd…

En dan is het zo ver… Het interview kan beginnen, en na een klein technisch probleem steek ik van wal met de eerste vraag: “Straks gaat u als meter van de Solarboy het project mee plechtig openen.  Waarom hebt u precies het project van Belsolar gekozen?”.  En ja hoor, ik krijg een antwoord… Ik kan niet ontkennen dat de zenuwen me nog steeds door het lijf gieren, want per slot van rekening… Je interviewt niet elke dag een minister van de Vlaamse regering, en dat als eerste officiële interview, dat kan tellen!  Maar kom, het interview is goed verlopen… Iedereen is blij.  Het resultaat vind je hier binnen enkele dagen op blix.tv!

Na dit interview kan ik alles aan. De rest van de dag is dan ook een makkie, om even de woorden van onze Nederlandse cameraman & regisseur te gebruiken.  We nemen nog héél wat interviews af van allerlei standhouders, het grootste probleem blijft wel nog altijd een beetje… Tom Bild is eigenlijk nog altijd een cameramaagd. Tja, eens er zo’n ding op jou gericht staat… dan ga je je houding ongewild toch een beetje veranderen. Om het met de woorden van Koen te zeggen: “Haal dat ei uit je gat, en het gaat veel beter overkomen!” :).

Elk interview wordt voorafgegaan door een korte intro, en ik denk dat er bij die intro’s af en toe toch nog wel wat eieren moesten worden gelegd, maar al bij al …  Het is een geslaagde eerste dag op Batibouw, ik voel me al een klein beetje meer een echte sterreporter!  Op naar morgen.

Alle video’s zullen in de loop van volgende week verschijnen op deze website, dus begin ons te volgen, want ja… Veel volgers zijn er nog niet :).

Voeg uw commentaar toe